Loopanalyse

Wil jij je graag voorbereiden voor een mooi hardloopevenement, maar loop je steeds blessures? Of wil je sneller worden op die afstand? Of wil je je voorbereiden op een test?

Spreek snel af voor een loopanalyse:
– “oude” looptechniek bekijken
– kleine veranderingen doorvoeren naar een efficiëntere stijl
– herhaling, zodat de efficiëntie wordt ingeslepen
– loopscholing die de looptechniek verbeteren
– kracht en core- oefeningen die je ondersteunen in je nieuwe looptechniek

Voorheen werd geadviseerd om juist een haklanding te doen, dit is zeker niet slecht maar het kan efficiënter.

Mijn voorkeur gaat in deze naar een voorvoet-/middenvoet-landing waarbij de frequentie omhoog gaat, ontspanning in het bovenlichaam en dus een “actieve” loop.

Hierbij is het belangrijk dat de nieuwe techniek haalbaar is, hierbij bedoel ik dat er mogelijk spieren wat extra training/ aansturing nodig hebben. Denken aan core stability en kracht training. Om blessures te voorkomen of oude blessures niet herhaaldelijk terug te laten komen, is het wenselijk om oefeningen te doen. Niet alleen tijdens revalidatie maar zeker ook erna.

Hoe gaat een loopanalyse in zijn werk:

De eerste keer is de kennismaking, waarbij ik stukken film die je loopt.
Van voor/ van achter en van de zijkant. Hierna gaan we deze bekijken, analyseren en kijken waar de verbeteringen mogelijk zijn. Ook neem ik de loopscholing-, core- en krachtoefeningen met je door die je als “huiswerk” meekrijgt.

De tweede keer herhalen we stukken lopen met evt. verbeterpunten, het filmen en de  oefeningen.

De derde keer laat ik je stukken lopen waarbij je een korte looptraining krijgt met warming up, loopscholingsoefeningen en zal ik bijsturen waar nodig in de techniek. Als laatste herhalen we de core en krachtoefeningen.

Indien gewenst krijg je nog een loopschema mee die je helpt je doel te behalen.