bindweefselmassage

Omstreeks 1900 ontdekte de Engelse neuroloog dr. H. Head dat onder de huid gelegen bindweefselzones corresponderen met de verschillende organen in ons lichaam. Deze ontdekking vormt de basis van bindweefselmassage die wordt gepraktiseerd door gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Met verschillende technieken wordt het bindweefsel gemasseerd. De zenuwuiteinden in het bindweefsel en die van de huid worden hierdoor gestimuleerd. Deze stimulaties worden door het zenuwgestel gelinkt met andere delen van het lichaam. Wie last heeft van zijn buik wordt bijvoorbeeld op de rug gemasseerd.

Bindweefselmassage richt zich vooral op de mogelijke dysregulatie van de zenuwvezels. De doorbloeding neemt vaak af, de vocht regulatie verminderd en er ontstaat een vertraagd herstel. Vaak onverklaarbare klachten zoals tintelingen in de armen, benen of handen en voeten, stijve gewrichten, zwellingen, een gevoelige huid, constante uitstralende pijn, tintelingen of een moe gevoel zijn dan een gevolg. Door prikkelingen van specifieke zenuwen in het onderhuids bindweefsel met behulp van speciale massagetechnieken kan dit weer genormaliseerd worden zodat herstel kan plaatsvinden.

De behandeling die ik toepas is niet eenmalig, hiermee bedoel ik dat het niet een enkele behandeling is maar een behandelplan van enkele weken/ maanden. Ik bouw de behandeling op in intensiteit en wanneer uw pijn minder / blessure over is bouw ik hem weer af.