Triggerpointmassage

Triggerpoints staan bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Ik help u graag om klachten te verminderen met een triggerpoint masssage.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen and carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Om een triggerpoint te deactiveren zijn diepe massagetechnieken nodig die precies op de plek van het triggerpoint worden toegepast. Door het uitoefenen van druk of andere technieken op verkrampte plekjes in de spieren kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Wanneer een bepaalde techniek effectief is, zal na verloop van tijd vaak een zogenaamde release worden gevoeld. Door dezelfde druk op deze plek uit te oefenen zal u ervaren dat de pijn minder is.

 Na de triggerpoint masssage zal ik u instructies meegeven hoe u zelf zo’n punt kan behandelen. U kunt dan zelf merken hoe dit uw herstel bevordert. In mijn massage zal ik niet alleen maar deze techniek uitvoeren maar ook de andere technieken erbij betrekken zoals bindweefselmassage en/of cuppingmassage.